Alles over houten vloeren: Een houten vloer is een investering van je woning/ruimte!

Kan er vloerverwarming onder een houten vloer?

The Floor & Design Company is dé specialist als het gaat om het leggen van houtenvloeren. Met jarenlange ervaring en expertise zorgen zij voor een prachtig resultaat dat lang meegaat. Vroeger had bijna iedereen het idee dat een houtenvloer niet te combineren was met vloerverwarming. Tegenwoordig zijn we erachter dat het met een flink aantal houtsoorten wel mogelijk is. De meeste houtsoorten kunnen gewoon met vloerverwarming. Eiken, Afzelia, Kambala en Noten zijn een paar houtsoorten die gewoon met vloerverwarming kunnen.
Er zijn gelukkig meerdere soorten vloerverwarming. Een droog systeem vloerverwarming kan bijvoorbeeld prima op een houten ondervloer gelegd worden. Waarom? Omdat het ruimtebesparend is, makkelijk te plaatsen, weinig weegt en er een warmteverdeling en intensiteit in zit die per ruimte regelbaar is. Het team van vakmensen bij The Floor & Design Company in Alkmaar zorgt voor een professionele installatie, waarbij rekening wordt gehouden met alle technische aspecten, zoals ondervloer, vochtigheidsniveaus en klimaatomstandigheden. Ze werken snel en efficiënt, zonder in te leveren op kwaliteit. The Floor & Design Company biedt een breed scala aan houtsoorten, variërend van klassiek eikenhout tot exotisch hardhout, zodat je altijd de perfecte vloer kunt vinden die past bij jouw stijl en smaak.

Is een houten vloer makkelijk te repareren/renoveren?

Schade aan de houten vloer? Of een ingesleten looppad? Uitgedroogd hout of een ander probleem? Dat is gelukkig een probleem dat is te verhelpen. Naast het leggen van nieuwe vloeren biedt The Floor & Design Company ook renovatie- en onderhoudsdiensten aan. Zo kun je jouw bestaande houtenvloer weer laten stralen als nieuw. Het is vaak niet echt mogelijk om één specifiek deel te repareren. Hout is een natuurproduct, dat met zorg behandeld dient te worden. Het is mogelijk om een klein deukje op te vullen met een wax, maar mooier is om de gehele vloer te schuren en opnieuw te lakken of oliën. Als er sprake is van algehele slijtage of verkleuring, dan is schuren de enige oplossing.

Hoe onderhoud ik een houten vloer?

Vermijd te allen tijde agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen het hout aantasten. Verwijder eerst het stof en vuil met een stofzuiger of bezem. Dweil de vloer met parketreiniger en water en een goed uitgewrongen mop. Zorg daarnaast ervoor dat de vloer goed droog is voordat je er weer op loopt. Een algemene stelregel aan het onderhoud van een houten vloer is dat er zo’n 1 à 2 keer per jaar behandeld moet worden met olie. Wordt de houten vloer intensief gebruikt, dan heeft de vloer vaker onderhoud met olie nodig.
Bij gemorst eten of drinken direct verwijderen om vlekken of beschadigingen te voorkomen. Ook verkoopt The Floor & Design Company in Alkmaar naast vloeren uiteraard ook schoonloopmatten! Een tip is om een grote schoonloopmat bij de deur te plaatsen die vuil en zand verspreiding voorkomt, dit schuurt namelijk op de vloer.

Waar onderscheidt The Floor & Design Company zich in?

Waar The Floor & Design Company zich in onderscheidt is hun aandacht voor detail, kwaliteit en flexibiliteit. Het komt bijvoorbeeld wel is voor bij partijen dat zij hun vloer niet kunnen leggen i.v.m. bijvoorbeeld de schilder die nog niet klaar is, wat natuurlijk ontzettend vervelend is voor beide partijen. The Floor & Design Company onderscheidt zich hierin aangezien zij werken vanuit één partij. Hierdoor hebben zij contact met elkaar en kunnen zij het werk daardoor goed op elkaar afstemmen. Zij zijn gespecialiseerd in vloerverwarming plaatsen, stucen, sloopwerk, vloeren, trapbekleding, cine walls, interieur advies en veel meer! Ze werken met hoogwaardige materialen en zorgen ervoor dat elke vloer nauwkeurig wordt geïnstalleerd om aan de specifieke behoeften van de klant te voldoen. Of je nu op zoek bent naar een giet/PVC/houten vloer voor je keuken, woonkamer, kantoor of winkel, ze hebben een breed scala aan kleuren en afwerkingen om uit te kiezen bij de showroom op de Marterkoog 7 in Alkmaar.

Kies voor een houtenvloer gelegd door The Floor & Design Company en geniet van de warmte, schoonheid en duurzaamheid die hout te bieden heeft. Of je nu houdt van een moderne en strakke uitstraling of juist de voorkeur geeft aan een warme en rustieke sfeer, hun team van experts staat klaar om je te begeleiden bij het maken van de juiste keuze.

Kom gerust langs bij hen in de showroom in Alkmaar op de Marterkoog 7! Neem vandaag nog contact met hen op en ontdek de vele voordelen van vloeren voor jouw ruimte.

Contact ons